Pileći medaljoni u umaku od sira / Chicken medallions in cheese sauce





Brzo, jednostavno, i jako, jako ukusno. Moji ukućani ovo jelo prosto obožavaju . 
Ako volite sir ovo jelo nemojte propustiti probat. Nećete požaliti
      


Sastojci
( količina dovoljna za 4 osobe )

3- 4 filea pilećeg bijelog mesa (ovisno o veličini)
300 g sira trapista (može i vise različitih sireva)
500 ml vrhnja za kuhanje
1 dl bijelog suhog vina
sol, Vegeta, crvene mljevene paprike,
malo ulja



Priprema

1. Pileći file okrenuti vodoravno i izrezati na ploške/medaljone oko prst debele. Prekriti ih plastičnom folijom i još malo lagano istući.. Dobro ih začiniti  ( sol, biber, Vegeta, malo crvene paprike) . Ostaviti da stoji u  hladnjaku 30 min. U međuvremenu naribati sir trapist


2. Ugrijati tavu uz dodatak malo ulja. Kada je tava ugrijana  ispržiti medaljone sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvaditi medaljone u tanjur ili zdjelu.



3. Tavu odmaknuti od vatre i i zaliti sa 1dl suhog bijelog vina, i vratimo malo na laganu vatru da se odlijepe svi oni karamelizirani ostatci od pečenja, oni daju poseban okus. Dodati ribani sir i pustiti da se malo rastopi, te zatim zaliti sa vrhnjem za kuhanje. Ostaviti da se lagano kuha uz stalno miješanje dok se sir sasvim ne rastopi i umak se fino izjednači i zgusne.
Po potrebi dodatno začiniti.


Posluživanje

Umak preliti preko mesa i priloga.

Kao prilog uz ovo jelo možemo koristiti sve vrste tjestenine ili krumpir ali ja najviše volim uz njoke. Možete koristiti kupovne njoki ili ih možete napraviti.

Recept za domače njoke pogledajte u linku OVDIJE.  


 Dobar tek!:-)

Popularni recepti