Diy - Savršeni mix za Američke palačinke








Napravite sami gotov mix za Američke palačinke,
spremite ga u veliku teglu, nalijepite upute za upotrebu na teglu, i u svakom trenutku možete u roku od jedne minute umijesiti tijesto za palačinke i to bilo koju količinu želite.
Može poslužiti i kao idealan poklon .


SASTOJCI

Za mix:

7,5 šalica brašna
1 šalica šećera
4 žlice ili 4 vrećice praška za pecivo
1 žlica sode bikerbone
2 žlice soli

Za palačinke:

za 10-12 manjih palačinki
1 šalica  mlijeka
1 jaje
1 žlica ulja
1 šalica savršenog mixa za američke palačinke


PRIPREMA

Savršeni mix:




U veliku posudu usipati sve sastojke i sve ih zajedno jako dobro izmiješati.  Smjesu usipati u veliku čistu teglu sa dobrim poklopcem, ostaviti malo mjesta da se može tegla protresti svaki put prije otvaranja. Na teglu nalijepiti uputstva za upotrebu i čuvati na tamnom i suhom mjestu.


Palačinke:

Sve sastojke dobro izmiješati u glatku gustu smjesu ( ne moramo koristiti mikser)   Smjesu usipamo u bokal radi lakšeg doziranja.
Dobro zagrijati tavu, dodati ulje i sipati smjesu iz bokala ili pomoću žlice da dobijemo  manje deblje palačinke. Peči na laganoj vatri. Kada se na gornjoj strani pojave mjehurići okrenuti ih i peči  sa druge strane. 
U smjesu možete po želji dodati sjeckano ili ribano voće, sjeckanu čokoladu , kakao, cimet ili ostale začine. 



POSLUŽIVANJE

Poslužuju se tople, sa domaćim Zlatnim sirupom za palačinke ili javorovim sirupom, sirupom od sa sladoledom, čokoladnim namazom, pekmezom, orašastim  plodovima, sjeckanim voćem itd.




IDEJA ZA POKLON:
  
Veliki sam ljubitelj domaćih jestivih poklona. - U manju teglicu ili ukrasnu vrećicu izmjerite 3-4 doze, ovisno o teglici. nalijepite na nju upute za uporabu. Ukrasite mašnicama. Možete i dodati 1-2 silikonske modle za palačinke ili bočicu domaćeg Zlatnog sirupa  i imate savršeni poklon koji će obradovati svakog sladokusca.



Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni recepti